Select Page

cubanismo

Cubaanse solidariteitsbeweging

Jaar:2017
Opdrachtgever:Cubanismo
Locatie:Brussel, België
Branding | Printmedia | Product Design

Cubanismo.be is een Belgische solidariteitsbeweging met Cuba. Jaarlijks organiseren zij nationale en internationale activiteiten, zoals o.a de solidariteitsdag ‘Che Presente’ op het “ManiFiesta” festival en inleefreizen reizen naar Cuba. Ze voeren campagnes en (co-)organiseren acties in solidariteit met Cuba, en tegen de houding van de VS en Europa en nodigen regelmatig Cubaanse gasten uit.

Ik werd in 2017 gevraagd om de verouderde huisstijl te moderniseren en nieuw aantrekkelijk elan te geven. Het nieuwe logo bevat een subtiele gestileerde versie van het koperen kunstwerk van Ché Guevara op het “Plaza de la Revolución” in Havana.

wat zegt deze opdrachtgever over drx-design?

” Voor Cubanismo.be heb ik samengewerkt met Roberto om een nieuwe huisstijl en logo voor ons organisatie te bedenken. We waren ook net van naam veranderd. Er was vanuit Roberto een heel open communicatie hij ging met ons in dialoog over het voorlopige resultaat. We konden suggesties doen. Het eindresultaat mocht er wezen.

Ook daarna was hij altijd beschikbaar voor advies over een spandoek of vlag. Het ontwerp voor de t-shirts werd zo gesmaakt dat we na ons festival al meteen nieuwe moesten bijbestellen! Hij ontwierp ook de ledenfolder voor onze organisatie en zorgde zo voor een frisse en dynamische look. Roberto denkt verder dan juist een nieuw logo maar zoekt naar een mooi totaal concept die de waarden van onze beweging verenigen met de moderniteit. “

Kasper Libeert

Communicatieverantwoordelijke, Cubanismo

Vragen?

Geïnteresseerd in mijn werk, of voor een andere reden contact opnemen?

Vul het contactformulier hiernaast in en ik zal z.s.m. contact met je opnemen!